1. słony karmel - "Złoty Łabędź" ("Gold/Golden Swan" - od koloru karmelu, który ciągnie się jak szyja łabędzia ;), także słony smak może kojarzyć się z morzem);
2. orzech - "Czarna Perła" ("Black Pearl" - orzech laskowy przypominający perłę);
3. kokos - "Złota Perła" ("Gold/Golden Pearl" - "złotawy" kolor łupiny kokosa i białe wnętrze);
4. cappuccino - "Czarny Łabędź" ("Black Swan" - czarny jak kawa, uszko filiżanki przypomina mi wygiętą szyję łabędzia ;)).
Nazwa mieszanki koresponduje z nazwami cukierków, wskazując na coś wyjątkowego, niepowtarzalnego, ekskluzywnego tak jak np. czarny łabędź, czarna perła.
Nazwy cukierków w moim odczuciu dobrze pasują do opisanej przez Państwa kolorystyki opakowań, w których mają być sprzedawane.
Do tego nazwy cukierków kojarzące się z morzem, do którego pasuje utarta fraza propozycji poczęstowania kogoś czymś, więc w tym przypadku fraza: "może cukierka ?" ;)
2019-12-06 17:30
Ciekawy pomysł. W nazwie mieszanki można użyć wyraz czekoladowa czy czekoladowy. W tym przypadku mógłby być "czekoladowy unikat" czy "czekoladowe unikaty". Tu mozna poszukac tez synonimow słowa unikat. Chodzi o to ze samo np mieszanka czekoladowa UNIKAT jakoś mało przekonujaco brzmi. Moze się mylę :D Juz chyba lepiej UNIKATOWA. Tu bym jeszcze pokombinował. Natomiast ciekawe pomysły na nazwy na poszczegolne cukierki i ładne nawiazanie do na nazwy mieszanki. Ewentualnie zastanowiłbym sie nad nazwa dla kokosa ktory jednak kojarzy sie z bialym kolorem. Prosze tez moje uwagi traktowac jako inspirację do nowych pomysłow. Ostatecznie wybierac projekty bedzie kilka osob . Ja staram sie jedynie naprowadzic i pomóc :D
2019-12-06 18:36
Dziękuję za sugestie. Powiem szczerze, że miałem zaproponować w osobnym komentarzu alternatywnie wersję "Mieszanka Unikatowa" zamiast samego "Unikat" :) Zgodzę się, że to lepiej brzmi. Albo może rzeczywiście pasowałaby inna nazwa dla mieszanki oddająca charakter zaproponowanych nazw dla jej zawartości. Natomiast odnośnie kokosa to chciałem, aby w określeniu kolorystyki w nazwie była zachowana analogia do nazwy "Złoty Łabędź", żeby w mieszance były odniesienia między jedną i drugą paczką cukierków; jednakże nie chciałem jednocześnie, aby określenia w nazwach były użyte na siłę zachowując jednak lekki wymiar abstrakcyjności w nazwach, dodatkowo, w moim odczuciu, biel kokosa koreluje z samą perłą, która mimo określenia jej jako złotej, wydaje mi się, że momentalnie wywołuje skojarzenie z białym kolorem jako jej właściwą cechą. Pomyślę także nad innymi propozycjami.
2019-12-06 19:04
Faktycznie dla smaku kokosowego jest złota perła. Przepraszam pomyliłem nazwy. Ma to sens.
2019-12-06 20:28
Dziękuję.
2019-12-06 22:14
Konkurs z ukrytymi pracami.
Ta strona używa cookie i innych technologii. Korzystając z niej, wyrażasz zgodę na ich używanie zgodnie z Polityką Cookies. Zobacz Politykę Cookies.
1. słony karmel - "Złoty Łabędź" ("Gold/Golden Swan" - od koloru karmelu, który ciągnie się jak szyja łabędzia ;), także słony smak może kojarzyć się z morzem); 2. orzech - "Czarna Perła" ("Black Pearl" - orzech laskowy przypominający perłę); 3. kokos - "Złota Perła" ("Gold/Golden Pearl" - "złotawy" kolor łupiny kokosa i białe wnętrze); 4. cappuccino - "Czarny Łabędź" ("Black Swan" - czarny jak kawa, uszko filiżanki przypomina mi wygiętą szyję łabędzia ;)). Nazwa mieszanki koresponduje z nazwami cukierków, wskazując na coś wyjątkowego, niepowtarzalnego, ekskluzywnego tak jak np. czarny łabędź, czarna perła. Nazwy cukierków w moim odczuciu dobrze pasują do opisanej przez Państwa kolorystyki opakowań, w których mają być sprzedawane. Do tego nazwy cukierków kojarzące się z morzem, do którego pasuje utarta fraza propozycji poczęstowania kogoś czymś, więc w tym przypadku fraza: "może cukierka ?" ;)
2019-12-06 17:30Ciekawy pomysł. W nazwie mieszanki można użyć wyraz czekoladowa czy czekoladowy. W tym przypadku mógłby być "czekoladowy unikat" czy "czekoladowe unikaty". Tu mozna poszukac tez synonimow słowa unikat. Chodzi o to ze samo np mieszanka czekoladowa UNIKAT jakoś mało przekonujaco brzmi. Moze się mylę :D Juz chyba lepiej UNIKATOWA. Tu bym jeszcze pokombinował. Natomiast ciekawe pomysły na nazwy na poszczegolne cukierki i ładne nawiazanie do na nazwy mieszanki. Ewentualnie zastanowiłbym sie nad nazwa dla kokosa ktory jednak kojarzy sie z bialym kolorem. Prosze tez moje uwagi traktowac jako inspirację do nowych pomysłow. Ostatecznie wybierac projekty bedzie kilka osob . Ja staram sie jedynie naprowadzic i pomóc :D
2019-12-06 18:36Dziękuję za sugestie. Powiem szczerze, że miałem zaproponować w osobnym komentarzu alternatywnie wersję "Mieszanka Unikatowa" zamiast samego "Unikat" :) Zgodzę się, że to lepiej brzmi. Albo może rzeczywiście pasowałaby inna nazwa dla mieszanki oddająca charakter zaproponowanych nazw dla jej zawartości. Natomiast odnośnie kokosa to chciałem, aby w określeniu kolorystyki w nazwie była zachowana analogia do nazwy "Złoty Łabędź", żeby w mieszance były odniesienia między jedną i drugą paczką cukierków; jednakże nie chciałem jednocześnie, aby określenia w nazwach były użyte na siłę zachowując jednak lekki wymiar abstrakcyjności w nazwach, dodatkowo, w moim odczuciu, biel kokosa koreluje z samą perłą, która mimo określenia jej jako złotej, wydaje mi się, że momentalnie wywołuje skojarzenie z białym kolorem jako jej właściwą cechą. Pomyślę także nad innymi propozycjami.
2019-12-06 19:04Faktycznie dla smaku kokosowego jest złota perła. Przepraszam pomyliłem nazwy. Ma to sens.
2019-12-06 20:28Dziękuję.
2019-12-06 22:14